Nieuws

Beertje gevuld met rouwbloemen

We hebben een nieuwe vorm, het beertje.

Een mooie kleine vorm ter nagedachtenis aan een stilgeboren baby of een overleden kindje. Het beertje kan ook gebruikt worden als herinnering aan een opa of oma die is overleden.

In deze vorm kunnen kleine rouwbloemen verwerkt worden, blaadjes en takjes. Er kan as of eventueel goudvlokjes in verwerkt worden. Het beertje is 5×6,5 cm.

Het kan erg fijn zijn om na een uitvaart de rouwbloemen te bewaren, ze geven warmte tijdens het afscheid. Hoe mooi is het om deze warmte voor altijd in je woonkamer te hebben.

Hoe gaat dit in zijn werk? en wat doe je met de bloemen na het afscheid?

  • Haal na het afscheid voldoende bloemen uit het rouwstuk, we ontvangen liever wat meer zodat we na het droogproces kunnen bekijken welke bloemen het mooist gedroogd zijn om te gebruiken. Mocht je over het hele bloemstuk beschikken mag je deze in zijn geheel meenemen, dan bekijken we samen welke bloemen we gebruiken.
  • Zet de losse bloemen in een vaasje met water op een koele plek, zo blijven ze het mooist tot wij de zorg van je over nemen. Neem je het gehele bloemstuk mee? Dan is het niet nodig om er bloemen uit te halen en op water te zetten, de bloemen halen nog voldoende voeding uit de vochtige oase.
  • Maak een afspraak voor afgifte van de bloemen, vanaf dan nemen wij de zorg over en bekijken we samen de mogelijkheden.